Новости

НАВИЈАЈ ЗА ФЕР-ПЛЕЈ У СТАРИМ БАНОВЦИМА

Ученици I-IV разреда ОШ „Слободан Савковић“ у Старим Бановцима су и ове школске године учествовали на турниру под слоганом „Навијај за фер-плеј, који је одржан у првој недељи октобра тзв. "Дечјој недељи"  у организацији Тима за заштиту деце од насиља наше школе.

Учествовало је 20 екипа, што је 100 учесника. Екипе су биле формиране по систему по један ученик из првог, другог, трећег, четвртог разреда и један родитељ. Екипе су се такмичиле у следећим играма: убаци у кош, набаци обруч на чун, пресипање течности,  скини лоптицу у ходу и као наинтересантнија игра и одлучујуча скакање у џаковима.

Учесници су били видно расположени и уиграни. Гледаоци су помно пратили игру својих фаворита и са нестрпљењем ишчекивали завршетак турнира и проглашење победника.
Директор школе Бошко Милојевић је свим члановима екипа честитао на учешћу, а финалистима уручио медаље. Сви такмичари су победници, јер су надмашили сами себе.


Присутни гледаоци и наставници су уживали и навијали за фер-плеј.

Више слика можете видети у галерији.


Општинска дечја ликовна колонија „Стари Бановци 2017.“


У оквиру дечије недеље организована је четврта по реду дечија општинска ликовна колонија „Стари Бановци 2017.“. Као домаћини угостили смо 15 ученика из свих школа са територије са својим наставницима(5 наставника). Из наше школе је било 10 ученика домаћина.

Ритам рада колоније је био следећи:
09.00- састанак у школи, Пoдела медијапан плоча и темпера, уљаних пастела
09.15ч-шетња и одабир мотива
09.30ч-12.00ч – сликамо
12.00-13.00ч- изложба радова и ручак
Дружење у школи

Сликали су на медијапан плочама комбинованом техником,  темпера, акварел и уљани пастел.Ове године нас време није послужило, било је ветровито, хладно и киша је падала.       
Кабинет за ликовну културу  је био прави  сликарски студио. Атмосфера је била пријатна, уз музику ученици су после мало размишљања и одабира теме и мотива почели да сликају. Као идеје водиље на столу су поређане разноврсне фотографије насталих у Старим Бановцима. Тако да имамо 23 ученичка рада.


На радовима ученика се могу видети делови дворишта у Бановцима, Дунава, обале Дунава као и други мотиви с којима су били инспирисани. Стална поставка радова с колоноје ће бити у холу школе. Такође ће бити изложба радова  у децембру у холу позоришне сале у Старој Пазови десетак дана.

Следеће године се надамо лепшем времену да радимо напољу, мада нам је било јако лепо у учионици. Видимо се следеће године у исто време на истом месту!

Више слика можете видети у галерији.

https://youtu.be/ReYBtqZfa3g 

Срцем за Стефана

Наша школа је 21.09.2017. организовала хуманитарну акцију"Срцем за Стефана". Продајна изложба ученичкик ликовних радова са треће општинске ликовне колоније "Стари Бановци" је постављена у улазу у школу.

Сав приход је намењен за  лечење Стефана Суботића из Белегиша.

Иако је било кишовито и хладно време- акција је успела и трајаће док имамо радова.

http://www.rtvstarapazova.rs/sr/vest.php?id=7546
https://www.rtvstarapazova.rs/sr/vest.php?id=7553
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=B2xEVVCewgo